טיפול רגשי לילדים והדרכת הורים

טיפול בתנועה לילדים

טיפול רגשי לילדים

התקשורת הבין אישית התנועתית אצל ילדים מפותחת. הם מתקשרים עם סביבתם באמצעות תנועה ומשחקים דמיוניים ולכן רבים מהילדים מוצאים עניין והנאה בטיפול בתנועה.

מהו טיפול בתנועה?

רבים שואלים אותי מה זה טיפול בתנועה? את עושה מסאזים? זה רק לילדים? את רוקדת עם הילדים בחדר?

טיפול בתנועה הוא אחד מהטיפולים בהבעה ויצירה . הרוב מכירים את הטיפול באומנות, אך למעשה טיפולים באומנות, מוזיקה, דרמה, תנועה, כולם שייכים לטיפול בהבעה ויצירה. טיפול בתנועה מתאים לכולם אך נפוץ ומוכר כטיפול בילדים. טיפול בתנועה מזמין להתבוננות והקשבה פנימה : לנפש ולגוף. ילדים נהנים ומתחברים בקלות לטיפול בתנועה כי התנועה והחופש לשחק ולנוע קיים בהם באופן טבעי.

טיפול רגשי בתנועה לילדים מבוסס על מערכת יחסים שמשלבת: תנועה, שיחה, משחקים סימבולים יצירתיים, משחקי דרמה, אביזרים שונים ומוזיקה. בעזרת אמצעים אלו, מאפשר הטיפול דרכים נוספים שאינם ורבלים, לביטוי עצמי ויצירת תקשורת בין אישית.

אבל הילדה שלי לא מתעניינת בריקוד, והיא גם לא רקדנית?

אז זהו, שטיפול בתנועה לא פונה רק לילדים שאוהבים לרקוד, ואני לא מלמדת ריקוד. וגם לא עושה מאסזים.
בחדר אני מתחברת לילד דרך המשחק שלו.

אני יוצרת איתו קשר, דרך ההשתתפות במשחקו שזה למעשה השפה שלו. המשחק זו דרכו לספר לנו על עולמו הפנימי, על מה שמעסיק אותו, ובאמצעות המשחק הוא גם מוצא דרכים לעבד את רגשותיו. אני קשובה לתכנים שעולים במשחק ולדרך שבה הילד מאפשר לעצמו ביטוי גם ברמה התנועתית. באמצעות המשחק בדרך חווייתית ומהנה אני מנסה לעזור לו להבין את עצמו, ולפתח דרכים יעילות יותר בתקשורת שלו. לפעמים ההתערבות שלי תהיה בדרך תנועתית. לדוגמא ילד שממעט לנוע במרחב, ומבטא עצמו יותר במילים, אנסה ליזום משחקים שמאפשרים לו גם תנועה, פורקן ושחרור תנועתי. ילד שכל הזמן זז ואינו מצליח לעצור ולהקשיב, אנסה ליזום עבורו משחקים שמזמנים את היכולת לעצור ולחשוב לפני שמגיבים.

טיפול בתנועה יכול לעזור לילדים עם מגוון עיכובי התפתחות :
• לקויות תקשורתיות וחברתיות
• קושי בביטוי עצמי
• דימוי עצמי נמוך
• בעיות בויסות ריגשי
• תוקפנות ואגרסיביות
• קשיי הסתגלות והתנהגות

  הטיפול מלווה בהדרכת הורים – מעורבותם משמעותית.

טיפול רגשי לילדים

הדרכת הורים

הדרכת הורים

למה צריך הדרכת הורים? ומה משמעותה בטיפול של הילד?

חשוב להבין שהילד שלכם מושפע ומשפיע על סביבתו כל הזמן. על מנת להצליח לעזור לילד לעבור תהליך משמעותי, עמוק, ויעיל חשוב מאוד המעורבות שלכם ההורים בטיפול. למעשה אתם ההורים הם אלו שמכירים ומלווים את הילד שלכם כל השבוע, אתם הם אלו שמתמודדים עם הקשיים ואתם הם אלו שפוגשים אותו וחווים את הקשיים שלו במציאות. הטיפול מתקיים אחת לשבוע והוא משמעותי אך על מנת שהטיפול יהיה יעיל חשוב השיח והשיתוף איתכם ההורים.

אז מה עושים בהדרכת הורים?

הדרכת הורים הוא הזדמנות עבורכם ההורים ליצר לעצמכם מרחב ולהתבונן על הילד במבט רחב יותר. הדרכת הורים היא למעשה ההזדמנות שלכם לשמוע ולהתעדכן על התפתחות הטיפול אך יותר מזה, זו ההזדמנות שלכם לשתף בקשיים, בהתמודדויות ובהצלחות שלו, יחד נחשוב ונתבונן בדפוסי ההתנהגות שלו, ננסה להבין מה מפעיל אותו, כיצד הוא מפעיל אתכם ואת הסביבה שלו, ומה המענה המדוייק והיעיל עבורו.

הדרכת הורים מאפשרת גם לכם תחושת החזקה, תמיכה, הכוונה וחשיבה משותפת של ילדכם. הדרכת הורים מאפשרת לכם להרגיש שאתם לא לבד, ויחד לחשוב על הדרך היעילה ביותר להגיב, לתמוך, לגדל ולגדול מילדכם.

כי גם אתם ההורים מגיעים עם הקשיים וההתמודדויות שלכם, וגם אתם פעם הייתם ילדים. וכל ילד שבא לעולם יש לו מה ללמד ולתת לנו, בזמן שאנו מלמדים ומגדלים אותו. אני מאמינה שהורה טוב הוא לא הורה שתמיד יודע איך להגיב ושיש לו תמיד את כל התשובות. הורה טוב הוא האדם שמגיע עם ראש פתוח ללמוד ולגדול מהילד שלו בזמן שהוא מגדל את הילד.

כך גם אני זוכרת מפגש עם ילדה שהזכיר לי כמה חשוב לא לשכוח ליהנות מהחיים ומהאתגרים כמו ילדים: שיחקתי עם ילדה בגליל. היא ניסתה לעלות ונפלה. מנסה לשבת עליו, למצוא יציבות ושוב נופלת.
עודדתי אותה לא לוותר. נסי, בסוף תצליחי. היא ניסתה ונפלה ניסתה ונפלה, ניסתה ונפלה. עד שבסוף הצליחה.

זזה עם כל הגוף חקרה והתנסתה. ואיזה אושר ושמחה כשהצליחה.

ומה הכי מדהים בסיפור הזה? שלרגע אחד היא לא כעסה, לא רטנה, לא קיטרה, לא חשה תסכול, ולא חשבה לוותר. פשוט נהנתה. כל נפילה הייתה מלווה בצחוק מתגלגל, נהנית מהאתגר, וכמובן שמההצלחה. האופציה לא להצליח לא היתה קיימת בכלל בראשה.

אם רק נדע גם אנחנו, לצעוד בדרך, לא נפחד ולא נתייאש בנפילות. אלא נדע ליהנות מהאתגר שהחיים מביאים. החיים יהיו קלים יותר ומהנים יותר.

הדרכת הורים

מעוניינים לקבל הדרכה חינמית קצרה שמסבירה כיצד ניתן באמצעות התבוננות במשחק הילד להכיר ולהבין קצת יותר את עולמו הפנימי?

היכנסו לקישור – http://bit.ly/2L2DZzI

מוזמנים לשתף מה לקחתם מהסרטון.

טיפול רגשי קבוצתי לילדים

קבוצה למיומנויות חברתיות היא טיפול רגשי קבוצתי. הטיפול מתקיים בקבוצות קטנות של בין 5 ל-12 ילדים, וזה מאפשר בניית אינטימיות והזדמנות לכל אחד מהילדים לבוא לידי ביטוי.

התהליך הטיפולי כולל 12 מפגשים, המתקיימים אחת לשבוע. במקביל מתקיימות גם פגישות הורים-בתחילת התהליך ובסופו.

הטיפול הוא חוויתי ומשלב משחק, מוזיקה, תנועה, דרמה ומשחקי תפקידים. הטיפול מתמקד בדינמיקה הקבוצתית שנוצרת, ובעזרת תיווך ושיקופים תהיה לכל ילד הזדמנות להתבוננות על עצמו ועל דפוסי החיברות שלו.

מטרות הטיפול יתמקדו בצרכים של כל ילד, לצד צרכי הדינמיקה הקבוצתית שמתפתחת. לדוגמא:

• לעודד את הילדים להקשיב ולאפשר ביטוי גם לאחר.
• לעודד את הילדים לבטא את עצמם ולקבל מקום ונוכחות בקבוצה.
• למצוא את הנפרדות והקול הייחודי של כל ילד בקבוצה.
• התמודדות עם קונפליקטים.
• יכולת להוביל.
• יכולת לתת משוב אחד לשני בצורה בונה ומכבדת.